İşaretleme dili olarak adlandırılan HTML, kodların internet sayfasına dönüşümünü gerçekleştiren sistemdir. Web sayfasının farklı tarayıcılar (Chrome, Yandex, Firefox, İnternet Explorer) üzerinden hazırlanmasını sağlar. HTML, bir programlama dili değildir. Tarayıcıların kodları işlemesi için HTML ile uyumlu olması gerekir.
Tarayıcılar veya diğer bir deyişle arama motorları, web sitelerini yüklemek için HTML’ye ihtiyaç duyar. HTML kodları kapsamında sunulan birçok unsur bulunmaktadır. İnternet sitesi açılırken görülen tüm içerikler, bu kodlar aracılığı ile sayfaya aktarılır. Yazı içeriklerinin yanı sıra, görsel ve video içerikleri de internet sitesi içerisinde konumlandırılabilir. Sitelerin farklı türden içeriklerle zengin bir görünüme bürünmesi bu şekilde gerçekleşir.
HTML Ne Anlama Gelir?
Hyper Text Markup Language, kısaca HTML olarak adlandırılmaktadır. HTML hakkında sıklıkla karıştırılan konulardan birisi, kodlarının nasıl yazılacağıdır. Sıklıkla bilinenin aksine, kodlarının yazımı için ek bir program kullanımı gerekmemektedir. Bilgisayara ek bir program yüklemeden yazılabilmesi, HTML öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Kodların oluşturulması için popüler olarak tercih edilen yerler arasında, Microsoft Word, not defteri uygulaması ve Wordpad bulunmaktadır. Çoğu bilgisayarda yüklü olarak gelen bu platformlar, kod yazımı için yeterli olacaktır. Başlangıç için bu basit yazım dokümanları kullanılabilmekle birlikte, daha sonrasında farklı platformlara geçiş yapılabilir. Pratik bir kod yazım süreci için kullanılan platformlar arasında, sublime Text, notepad++ ve dreamwear yer almaktadır. Hangi platformu tercih ederseniz edin, kullandığınız tarayıcının bu kodları tanıyabilmesi için html, htm ve xhtml gibi şekillerde kaydedilmesi önemlidir. Bu kayıt şekli, oluşturduğunuz dosyanın bir kod olarak tanınmasını sağlar.
HTML etiketleri, kod yazımında kullanılan temel birimlerdir. Bu dilde kullanılan farklı etiket çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki, Html etiketidir. Html etiketi, kod yazılan sayfanın başında açılıp sonunda kapatılır. Diğer tüm etiketleri saran bir kapsayıcı özelliği bulunmaktadır. İkincisi, head olarak adlandırılan etiket şeklidir. Head bölümünde yazılan kodlar, site içerisinde görünmez niteliktedir. Siteyi ilgilendiren tanımların ve alakalı içeriklerin bulunduğu etiket, headdir. Siteye genel şeklini veren ve görüntülenen etiket ise, body olarak adlandırılır. Web sitesini ziyaret eden bireylerin gördüğü kısım, bu etiketin kapsamıdır. Body, en geniş ve kapsamlı kodların yazıldığı etikettir.
HTML Ne İşe Yarar?
HTML, en basit tabiriyle, web sitesi içerik konumlandırmasını sağlar. Bu konumlandırmanın başarılı şekilde gerçekleştirilmesi için kod yazımına özen gösterilmesi gerekir. HTML kod yazımı sırasında göz önünde bulundurulması gereken birkaç temel unsur bulunmaktadır. Bunlardan ilki, kod yazımı sırasında asla Türkçe kelimelerin ve karakterlerin kullanılmamasıdır. Açılan etiketlerin, kod içerisinde geçerlilik kazanması için kapatılması gerekir. “/” işareti, etiketlerin kapatılmasında kullanılmaktadır. Kodlarda sıklıkla küçük harf tercih edilmekle birlikte, büyük harf de tercih edilmektedir. Bunlar gibi birkaç noktaya özen gösterilerek etkili bir kod yazımı tamamlanabilir. Web sayfa içeriklerinin görüntülenmesi yapılabilir.
HTML ihtiyacınız bulunuyorsa uzmanlarımızın fikirlerinden faydalanabiliriniz. Sizin için proje üretmeye hazırız. Teklif almak için https://www.datawebtasarim.com/iletisim/ ulaşabilirsiniz.